Search Engine Marketing Home / Aegis Media Nederland neemt Kobalt Media over - iProspect

Aegis Media Nederland neemt Kobalt Media over

26
Oct

Amsterdam – 26 oktober 2011

Aegis Media Nederland B.V. neemt de activiteiten van Kobalt Media B.V. over. Aegis Media leidt zes mediabedrijven in Nederland: de full-service mediabureaus Carat, Vizeum en Kobalt Media, de digitale bureaus iProspect en Isobar en out-of-home specialist Posterscope. Kobalt Media blijft als zelfstandig media-adviesbureau bestaan, onder de vlag van Aegis Media.

Met de overname van Kobalt Media bezet Aegis Media de tweede positie in de Nederlandse mediamarkt, gemeten in mediabestedingen.

Aegis Media heeft een rijke historie op het gebied van acquisities. In de afgelopen jaren werden onder meer Medialand (nu: Vizeum), Bookmark (nu: iProspect) en Checkit (nu: iProspect) overgenomen waardoor het dienstenpakket richting klanten werd uitgebreid. De overname van Kobalt Media leidt tot een aanzienlijk sterkere positie van Aegis Media op de Nederlandse mediamarkt, met name door de bundeling van mediavolumes en het combineren van inkoopactiviteiten. Bovendien wordt door het samenvoegen van onder meer ICT- en backofficediensten een stevige kostensynergie gerealiseerd.

Marco Geeratz, Directeur Kobalt Media B.V.: “Ik ben zeer verheugd over deze overeenkomst. De aansluiting van Kobalt Media bij Aegis Media maakt Kobalt sterker, met name omdat Aegis Media een enorme digitale kracht heeft. Bovendien heeft Aegis Media specialistische afdelingen als Content Partnerships en Research in huis en bundelen we onze mediavolumes. Bij elkaar is dit een grote verbetering van de propositie van Kobalt Media richting onze klanten”.

Julius Minnaar, CEO Aegis Media Nederland B.V.: “Kobalt Media is een sterk bureau met professionele medewerkers en een prachtig klantenportfolio. Samen bieden we adverterend Nederland een zeer uitgebreid en onderscheidend dienstenpakket op het gebied van media en communicatie”.

Over Kobalt Media

Kobalt Media is een Nederlands full-service media-adviesbureau en actief in mediastrategie, mediaplanning, onderzoek en inkoop. Het bureau werkt voor meer dan 40 Nederlandse klanten waaronder C1000, Delta Lloyd, Ohra, Masterfoods, BCC en C&A en is gevestigd in Amstelveen.

Over Aegis Media

Aegis Media is een Brits bedrijf met het hoofdkantoor in Londen en leidt in meer dan 80 landen vijf grote mediabedrijven: de full-service mediabureaus Carat en Vizeum, de digitale bureaus iProspect en Isobar en out-of-home specialist Posterscope. Aegis Media Nederland is gevestigd in Amsterdam en heeft na de overname meer dan 200 mensen in dienst.

Posted in Persberichten